Kai buvo paskelbta kitos savaitės tema – Braškių savaitė, draugas mano tik atsiduso “eh, ir vėl savaitę nebus ką valgyt [supraskit, bus tik pyragai, desertai ir kiti saldumynai]. Bet nuraminau, kad viskas bus gerai, ką nors sugalvosim.
Ir sugalvojom. Na, idėja pakišo šis receptas, kurį ir įgyvendinom.
Puikiai. Sultinga, minkšta mėsytė su gaiviu mėtų aromatu bei braškių gaidele.

Reikės:
vištienos krūtinėlės filė
Indelio braškinio jogurto [165g – tiek buvo tame, kurį naudojau]
poros šaukštų vyno acto
šaukštelio cukraus
šiek tiek pipirų, druskos
šiek tiek cinamono
šiek tiek citrinos sulčių
braškių
mėtų lapelių
aliejaus kepimui

Gaminimo procesas:
Vištienos krūtinėlę nuplaunam, marinatui sumaišom jogurtą, actą, cukrų, pipirus, druską, cinamoną. Vištieną dedam į marinatą valandai.
Po jos keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus, jame kepam vištieną kol apskrunda ir kol vidus būna nebe rožinis.
Iškepusią krūtinėlę supjaustom gabaliukais, apšlakstom citrinos sultimis. Marinatą pakaitinam keptuvėj, užpilam ant vištienos kepsnelių. Braškes supjaustom griežinėliais, dedam ant vištienos. Puošiam mėtomis.

Skanaus!