Dar vienas receptas iš tos serijos “ir braškes valgyti galima” :)) . Na, turiu omeny braškes ne kaip desertą.
Skanu. Mėgstu šiokius tokius kontrastus. O čia puikiai derėjo cinamoniniai persikai, rūgščios braškės, saldus padažas ir gardi mėsytė.
Receptą skolinaus iš čia, tačiau teko gaminti šiek tiek kitaip.
Būtent:

Reikėjo:
vištos krūtinėlės filė
skardinės konservuotų persikų
puodelio braškių
šaukšto cukraus
šiek tiek druskos, pipirų
cinamono lazdelės
keletos česnako skiltelių
sviesto kepimui

Procesas:
Persikus išimam iš sirupo. Braškes [prieš tai nuėmę kotelius] užpilam šaukšteliu cukraus.
Vištienos krūtinėlės filė nuplaunam, plonai išmušam mėsos plaktuku. Pabarstom druska, pipirais. Keptuvėj ištirpinam sviestą, jame iškepam vištieną. Iškepus laikom šiltai, kol gaminam padažą:
Į keptuvę pilam sirupą, likusį nuo persikų, kaitinam. Dedam cinamono lazdelę, česnako skilteles. Šiek tiek pakaitinę dedam persikų puseles. Vėliau pridedam vištieną. Galiausiai dedam braškes, pašildom. Ilgai šildyt nereikia, braškės neturi ištižti.
Į lėkštę dedam vištieną, persikus, braškes, apipilam padažu. Valgom su ryžiais.

Skanaus!