Su kiekvienu nauju išbandytu receptu įsimyliu indų virtuvę vis labiau :)

šįkart – įdaryti gruzdinti pomidorai.

originalus receptas:

ingredientai:

bulvių masei:
900g bulvių
2 šaukštai sviesto
3/4 šaukštelio druskos
1/4 šauštelio maltų raudonųjų pipirų
šaukštelio garam masalos

tešlai:
225g nuto [avinžirnių] miltų
šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
vandens

įdarui:
100g kokoso drožlių
60g šiek tiek pakepintų nuto [avinžirnių] miltų
50g panyro [neturėjau, dėjau kitą minkštą sūrį]
150ml grietinės
1 šaukštas šviežio tarkuoto imbiero
šaukštelis maltos kalendros
1/4 šaukštelis maltų raudonųjų pipirų
1/4 šaukštelis maltų gvazdikėlių
šaukštelio druskos

likę ingredientai:
10 nedidelių pomidorų
šaukštelis cukraus
0,5 šaukštelio garam masalos

procesas:
bulves nuskutam, verdam, kol suminkštėja. Nupilam vandenį, dedam sviestą, druską, pipirus, garam masalą. Sutrinam košę.

Iš tešlai skirtų ingredientų sumaišom tešlą. Maniškė buvo tirštos grietinės konsistensijos.

Pomidorų viršų plonai nupjaunam, išskaptuojam vidų, minkštimą pertrinam per sietelį. Iš įdarui skirtų produktų sumaišom įdarą, pridedam pomidorų minkštimą.

Išskobtų pomidorų išorę nusausinam, vidun dedam po šiek tiek mišinio iš cukraus ir 0,5 šaukštelio garam masalos. Dedam pasiruoštą įdarą.

Bulvių košės masę padalinam į 10 dalių. Ant aliejum ištepto delno padarom blyną, dedam apverstą įdarytą pomidorą, užlipdom, suformuodami kukuliuką [nesijuokit, maniškės bulvės buvo violetinės :)) ]

Tada jį panardinam į tešlą [man gražiai tešla neaplipo, galbū reikėjo daryt skystesnę] ir dedam į įkaitintą aliejų. Kepam iš visų pusių, kol gražiai apskrunda.

Įdarą rinkausi tokį, koks buvo man prie širdies. Kiek bijodama, kad maniškiui, vegetarinių valgių ne šalininkui, nepatiks. Bet prie vištos kulšelių kaip garnyras tiko :))

Man buvo labai skanu su pomidorų čatniu.

Šiaip, žaidimo gal ir daugokai, bet labai labai labai skanu.

p.s. gaminau iš pusės kiekio. Klaida mano dar buvo ta, kad pomidorus reikia rinktis kuo mažesnius, o ne vidutinius, kaip padariau :)

Skanaus!

Šaltinis: “Harė Krišna. Vegetariniai valgiai”.