Dar vienas receptas iš knygos “Harė Krišna. Vegetariniai valgiai”. Puiki knyga. Puikus čatnis.

Reikalingi produktai [pateikiu originalą]:
8 prinokę pomidorai
4 šaukštai vandens
2 šaukštai ghi
2 šaukšteliai juodųjų garstyčių sėklų
2-3 švieži ankštiniai pipirai
5 gvazdikėliai
2 lauro lapai
5 cm ilgio cinamono lazdelė
šaukštelis kmynų
2 šaukšteliai maltos kalendros
šaukštas šviežo tarkuoto imbiero
žiupsnelis asafetidos
šaukštelis druskos
4 šaukštai cukraus

mano modifikacijos: gaminau iš pusės normos, garstyčios buvo ne juodosios, o rudosios, vandens nedėjau, vietoj ghi naudojau aliejų.

Gaminimas:
Pomidorus nuplikom verdančiu vandeniu, paliekam keliom minutėm, tada užpilam šaltu vandeniu. Nupilam jį. Nulupam pomidorus. Dedam į indą, susmulkinam blenderiu.
Keptuvėj įkaitinam aliejų, dedam ten garstyčių sėklas, uždengiam dangčių. Sėklos turi pradėti sproginėti. Kai baigia tai daryt, dedam supjaustytus ankštinius pipirus, gvazdikėlius, lauro lapus, cinamono lazdelę, kmynus, maltą kalendrą, imbierą. Pakepam viską dar minutę. Tada supilam sutrintus pomidorus, asafetidą, druską. Kaitinam neuždengus keptuvės dangčiu ~30min. Kai čatnis sutirštėja, maišom dažniau, įpilam cukraus, vis pamaišydami kaitinam dar 5min ant stipresnės ugnies.
Išimam lauro lapus, gvazdikėlius, cinamono lazdelę.
Viskas, čatnis paruoštas. Dedam į padažinę ir ragaujam.

Rekomenduoja valgyti šiltą, bet man ir šaltas buvo gardus.

Skanaus!