Nors sveika mityba man prie širdies, tačiau dažnai išgirdus žodį “salotos” kažkodėl apetitas nesukyla.. Tačiau tokios salotos kaip šios – juk visai kas kita :) tokias salotas galėčiau valgyt kasdien, nes jos atstoja ir pagrindinį patiekalą, ir garnyrą, ir netgi desertą. Tikrai.

Ingredientai:
vištienos krūtinėlės filė
1-2 karambolos
paprika
keletas salotų lapelių

užpilo ingredientai:
pora skiltelių česnako
nedidelis gabaliukas šviežio imbiero
šiek tiek šviežio čili pipiro
žiupsnis maltos kalendros, džiovinto baziliko
šaukštelis cukraus
šaukštas citrinos sulčių
~3/4 puodelio [galima mažiau] džiovintų papajų
pora šaukštų ryžių vyno acto
pora šaukštų aliejaus [naudojau alyvuogių]
pagal skonį druskos, pipirų

Gaminam:
Vištienos filė supjaustom nedideliais gabaliukais, kepam nedideliam kieky aliejaus. Kai būna beveik iškepus, pridedam kubeliais pjaustytas paprikas.
Karambolą/-as paruošiam: nupjaunam juodas briaunas, supjaustom griežinėliais.
Padažui česnaką išspaudžiam, čili pipirą susmulkinam, imbierą sutarkuojam, sumaišom su likusiais užpilo ingredientais.

Į lėkštę dedam salotų lapus, vištieną su paprika, karambolas, užpilam padažu.

Skanaus! :)
Šaltinis: čia.