Iš pradžių noriu atsiprašyti visų “rūtuliuko virtuvės” lankytojų už tokį nelabai nereguliarų blog’o rašymą. Atostogos :) tačiau dabar, kai jau ir rudenėja, rūtuliuko virtuvėj pasižvalgius, dažniau pamatysit mane besisukančia prie puodų, keptuvių ir kitų indų :)

o šįkart vėl šiek tiek indiškų kvapų – tešloje įkeptos daržovės

Reikia:
~650g daržovių [tinka beveik viskas: baklažanai, cukinijos, bulvės, moliūgai, morkos, kalafiorai, brokoliai, paprikos – pastarąsias ir naudojau]

225g nuto [avinžirnių] miltų
0,5 šaukštelio malto cinamono
0,25 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
2 šaukštelių maltos kalendros
2 šaukštelių maltų kmynų
1,5 šaukštelio ciberžolės
0,25 šaukštelio asafetidos
2 šaukštelių druskos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
aliejaus kepimui
puodelio šalto vandens

Gaminimas:
Miltus sumaišom su prieskoniais, druska, kepimo milteliais, lėtai pildami vandenį maišom, kol gausis tešla tirštumo, kad būtų galima apvolioti daržoves. Jei per skysta, beriam miltų, jei atvirkščiai – pilam vandens.
Tešloj apvoliotas daržoves kepam įkaitusiam aliejuj, kol gražiai apskrunda.

Skanaus! :)

Šaltinis: Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.
Gaminta iš pusės kiekio.