Su tofu esu bandžius ne per daugiausiai ką. Vis ieškau, kur būtų galima įdomiau ją [ar jį – tą tofu] panaudot. Ir štai puikus veganiškas receptas. Skanu, sotu ir sveika.

Reikia:
2/3 stiklinės ryžių makaronų
daržovių [naudojau kelias morkas, svogūną]
tofu [silken. va toks]
poros šaukštų vandens
maltų čili pipirų
druskos, pipirų

Gaminam:
makaronus išverdam, morkas sutarkuojam, svogūnus susmulkinam. Apkepam. Tofu sublenderinam su vandeniu, druska bei čili pipirais.
Apkeptas daržoves sumaišom su išvirusiais makaronais.
Į keksiukų formeles [naudojau silikonines] dedam makaronų/daržovių masės, ant viršaus pilam tofu masę.
Ne vegetarai ir ne veganai, bei tie, kurių antros pusės nesupranta patiekalų be mėsos, gali pridėti smulkintos dešrytės ar kažko panašaus.

Kepti reikia 190C orkaitėj apie 25min.

Išimti gražiai gana sudėtinga, bet pavyksta.

Skanaus!
Recepto idėja čia.