Šiais metais Mamos darže buvo “įrengtas” mano taip norėtas prieskonių kampelis. Kuriame taip puikiai augo bazilikai, peletrūnai, raudonėliai, šalavijas,, petražolės, rozmarinai ir kiti puikūs prieskoniniai augalai. Turbūt vienas labiausiai lauktų buvo rozmarinas. Visada norėjau pabandyt išsikepti mėsytės ant jo iešmelių. Pagaliau turėjau galimybę tai padaryti.
Ir buvo labai skanu.

Reikėjo:
~500g kalakutienos filė [galima naudoti ir vištieną]
vieno laimo
česnako skiltelės
rozmarino šakelių [reikia trijų]
keletos baziliko lapelių
1/4 šaukštelio maltų kmynų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus + aliejaus kepimui
2 šaukštų medaus

Gaminam šitaip:
Nuo rozmarino šakelių nuskabom lapukus, nuvalom stiebelius, nusmailinam galą.
Filė supjaustom nedideliais gabaliukais. Marinatui sumaišom nutarkuotą laimo žievelę, jo sultis, susmulkintus rozmarino lapelius, maltus kmynus, smulkintus bazilikus, aliejų, medų [jei jis ne skystas, galima pasinaudoti mikrobange ir šiek pašildyti].
Marinatu užpilti mėsytę ir palikti šaldytuve porai valandų.
Po jų suveriam gabaliukus ant rozmarino iešmelių. Kepam keptuvėj su šiek tiek aliejaus, vartom, kol iš visų pusių gražiai apskrunda.
Iškepus mėsytei, į keptuvę supilam likusį marinatą, šiek tiek pakaitinam. Atsargiai – labai greitai padažas gali sudegti. Todėl tik pradėjus padažui ruduoti, iškart nukeliam nuo ugnies.
Patiekiam apipylę padažiuku.

Skanaus!

Idėjos šaltinis: čia.