Na, o čia praeito varianto light versija :) man asmeniškai patikusi labiau.
Labai džiaugiuos, kad net ir praėjus šparaginių pupelių sezonui, Mamos šiltnamį dar jų radau. Jaunų! :) tikra šventė :))

Ingredientai:
keletas lakštų ryžių popieriaus
~150g šparaginių pupelių
prieskonių [naudojau po 0,5 šaukštelio asafetidos, čili miltelių [buvo gana aštru. Kas nėra aštrumo mėgėjas, turėtų dėti mažiau], muskato riešuto, cinamono]
šiek tiek aliejaus
šiek tiek “Džiugo” [ar šiaip parmezano] sūrio

Procesas:
pupelėms nuskabom galus, porą minučių apverdam. Nupilam vandenį, paliekam kiaurasamty nuvarvėti.
Keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus, į jį suberiam prieskonius, pakaitinam ~30 sekundžių, tuomet dedam pupeles, porą minučių apkepa. Apibarstom tarkuotu “Džiugo” sūriu. Sumaišom.

Ryžių popierių paruošiam pagal instrukciją: minutėlei pamerkiam į karštą vandenį, dedam ant virtuvinio rankšluosčio, nusausinam. Ant jau sauso lakštelio dedam keletą šparaginių pupelių, suvyniojam.

Patiekiau su sojų padažu. Buvo tikrai gardu.

Skanaus! ;)

Išeiga: 4 vyniotinukai