Eksperimentuoti virtuvėje man nebaisu :) Kartais deriniai būna tikrai keisti. Šis, “Virtuvė. Nuo… Iki…” žurnale rastas patiekalas sudomino. Galbūt ir nėra taip keista: grikiai ir šokoladas, tačiau iki šiandien vienintelis grikių patiekalas, kurį valgiau kaip desertą, buvo “Grikinė boba”. Todėl pabandžiau išsikepti šį suflė.
Sužavėta!! Ingredientai taip puikiai tarpusavy derėjo, kad nei pridėsi, nei atimsi. Super.

Naudojau:
100g virtų grikių
50g desertinės varškytės [maniškė buvo braškių skonio – kitokios neradau šaldytuve]
3 kiaušinius
šiek tiek šokolado.
2 šaukštus miltinio cukraus + dar šiek tiek paprasto cukraus
šiek tiek sviesto ramekinams ištepti

Gaminau:
Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Baltymus išplakiau. Kitame inde išplakiau trynius su miltiniu cukrumi. Grikius susmulkinau blenderiu. Sumaišiau su varške ir trynių mase. Įmaišiau išplaktus baltymus. Visą masę pyliau į sviestu išteptus ir cukrum pabarstytus ramekinus [man prireikė keturių]. Ant viršaus pabarsčiau keliais šokolado gabaliukais.
Kepiau 190C orkaitėj apie 20min.

Receptas nudžiugino tuo, kad nereikia naudoti miltų. Ir šiaip – paprasta bei gardu.

Idėja pasiskolinta iš žurnalo “Virtuvė. Nuo… Iki…”. Gaminta iš pusės porcijos.

Skanaus!