Ir štai po pertraukos vėl aš čia :) žiemos miegu neužmigau, ne.. juk ji dar neatėjo [kas, kad bandė?]. Tiesiog kartais taip būna. Taigi, nepykit už ilgoką pertrauką. Aš grįžau :)

Tiesą sakant, kepdama šį pyragą šiek tiek bijojau, nes niekada nieko panašaus nekepiau. Na, ta grietinėlės ir grietinės masė.. TAČIAU paragavus jau iškepto kepinio visa baimė, kad nebus pavykę, išnyko. Ne per saldus, burnoj tirpstantis pyragas.

Reikia:
2 puodelių miltų
2 šaukštų cukraus
žiupsnio druskos
puodelio šalto sviesto
šiek tiek šalto vandens [~3 šaukštų]

keletos šviežių figų
šiek tiek citrinos sulčių
2 puodelių grietinės [riebios]
0,5 puodelio grietinėlės [riebios]
1,5 šaukšto kukurūzų miltų
0,5 puodelio cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
kiaušinio + šaukšto vandens

Ir procesas:
miltus sumaišom su cukrum, dedam gabaliukais supjaustytą sviestą, trinam, kol viskam tampa trupiniais. Tada įpilam vandens ir suminkom tešlos rutulį. Paliekam šaldytuve kuriam laikui.

Figas supjaustom kubeliais, užpilam citrinos sultimis. Paliekam. Grietinę ir grietinėlę paplakam su kukurūzų miltais, cukrum ir vaniliniu cukrum kokias 3 minutes.

Atšalusią tešlą iškočiojam, įklojam į kepimo formą, išklotą kepimo popierium, paliekam kraštelius. Šaunam į iki ~175C įkaitintą orkaitę. Kepam 10-15min. Po to kiaušinį ir vandenį išplakam, plakiniu ištepam kepinį, dedam atgal į orkaitę dar 5 minutėms. Po jų ant pagrindo dedam figas, pilam grietinės ir grietinėlės mišinį. Šaunam atgal į orkaitę dar kokioms 45 minutėms. Kai viršus pradeda ruduoti- ženklas, kad pyragas iškepęs.

Skanaus!

Recepto idėja: čia. Gaminau iš pusės normos.