Kai gripas kėsinasi užpulti, puola, arba jau užpuolė, neverta ignoruoti tokių puikų dalykų kaip česnakas, citrina ar imbieras..

Mane gripas jau užpuolė, ir aš jį puoliau, “kas ką?”, kaip sakoma :) na, tikiuos, aš jį :) ir ta proga susikonstravau tokį šakar makar. Iš pradžių net nenutuokiau, kas čia bus, sumaišius tokius ingredientus. O buvo skanu. Labai.

Naudojau:
~150g briuselio kopūstų
geltoną papriką
indelį grūdėtos varškės su žalumynais
porą riekių duonos
porą skiltelių česnako
šiek tiek malto čili

Gaminimas:
Briuseliukams nupjaunam kotelius, nuskabom negražius lapelius [jei tokių yra], nuplaunam ir porą minučių apverdam. Duonos riekutes paskrudinam sausoje keptuvėje. Papriką supjaustome kubeliais, pašildom mikrobangėj, varškę pašildom ten pat – žinau, daug kas pagalvos: “ką??”, bet va aš, kai šalta ir organizmas prašo šilumos, daug ką šildau mikrobangėj :)) tad šilta varškė ar šiltos paprikos man ne naujiena.
Taigi, paskrudintą duoną irgi supjaustom kubeliais, apvirtus briuseliukus padalinam per pusę ar dar smulkiau. Maniškiai buvo labai mažiukai, kai kurių net nesmulkinau. Sumaišom papriką, duoną, briuselio kopūstėlius, varškę, išspaudžiam česnaką, beriam kiek čili miltelių, viską išmaišom ir ragaujam/gydomės/sveikstam/nesergam.

Skanaus ir būkit sveiki! :)