Dar vienas įrodymas, kad genialumas slypi paprastume. Labai paprastas receptas, bet labai skanus patiekalas [deja, nefotogeniškas], kuris dar vakar buvo suvalgytas per Kūčių vakarienę.

Reikėjo:
Vieno nedidelio upėtakio [tinka bet kokia raudona žuvis: lašiša, upėtakis, kuprė]
citrinos,
petražolių, garstyčių grūdelių, maltų juodųjų pipirų, druskos

Gaminimo procesas:
Žuvį paruošti: išdarinėti [jei tas nepadaryta], nuskusti žvynus. Nuplauti. Tada supjaustyti gabaliukais, vėl nuplauti, nusausinti. Kiekvieną gabaliuką pabarstyti druska ir pipirais, kiekvieną atskirai įdėti į foliją. Citriną nuplikyti, supjaustyti griežinėliais. Dėti ant kiekvieno žuvies gabaliuko po griežinėlį citrinos, pabarstyti petražolėm, garstyčių grūdeliais. Užvynioti, sudėti į kepimo indą, kepti 180C orkaitėj ~40min.
Patiekti folijoje.

Skanaus!
Šaltinis: “Darbštuolė. Kalėdų belaukiant 2006m.”