Patiekalas, kurį būtų galima pavadinti “kažkas šiek tiek kitokio” arba “įdomesnė kiaušinienė” :) jau ne kartą esu skaičius, kad tofu galima naudot kaip pakaitalą kiaušiniams. Kažką panašaus jau esu darius: “Makaronų užkepėlės su tofu“. O čia – irgi visai šaunus variantas pietums.

Reikia:
~200g silk tofu
1/4 puodelio miltų
kelių jelapeno pipiriukų [dėjau du mažyčius, bet man jau buvo per aštru, tad atsargiai]
keletos alyvuogių
poros nedidelių pomidorų [naudojau marinuotus]
pusės svogūno
šviežių bazilikų lapelių
česnako skiltelės
druskos,
šiek tiek aliejaus

Gaminam šitaip:
tofu ir miltus sublenderinam. Keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus, dedam ten smulkintą svogūną, išspaustą česnako skiltelę, pakepinam minutę dvi. Beriam šiek tiek druskos. Tada dedam pipiriukus, smulkintus pomidorus ir alyvuoges, bazilikus. Šiek tiek pakepinam. Tuomet supilam tofu masę, sumaišom.
Tada viską pilam į kepimo formą [saviškę prieš tai išklojau kepimo popierium], ir pašaunam į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 40min.
Prieš kepant ant viršaus galima užtarkuoti mėgstamo sūrio arba šiaip jį įmaišyt į masę.
Valgyti su mėgiamu padažu.

Ne vegetariška versija – galima pridėt mėgiamos mėsytės, rūkytos/sūdytos lašišos ar pan.

Skanaus!

Šaltinis: čia.