Na, gerai.. Tiesa ta, kad dar niekada nieko nebuvau gaminus iš lęšių. Ir kai paaiškėjo šios Savaitės tema, pagalvojau “velnias, kas dabar bus?”. Maniau, negaminsiu nieko, bet kadangi spintelėj jau seniai liūdi lęšiai, pagailo man jų ir nusprendžiau: kas bus, tas bus, gaminsim kažką tokio. Su modifikacijom. Bet, kas mane nustebino, buvo skanu!! Nes receptas, mano akimis, kiek neįprastas.

Ingredientai:
100g lęšių
keletas konservuotų pomidoriukų
šauktas-du jogurto be priedų
0,5 šaukštelio kario
0,5 šaukštelio ciberžolės
žiupsnio maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos ir asafetidos
nedidelio gabalėlio imbiero
druskos pagal skonį
šaukšto aliejaus

Gaminimo procesas:
Lęšius užpilam verdančiu vandeniu, paliekam valandai brinkti. Po valandos nupilam vandenį, perplaunam, užpilam nauju, pasūdom, pastatom virti. Verdam ~15-20min. Neperverdam!
Imbierą nulupam, sutarkuojam. Pomidorus nulupam. Keptuvėj įkaitinam aliejų, suberiam asafetidą, aitriąją papriką, imbierą. Pakepinam kelioliką sekundžių, tada dedam pomidorus, viską kaitinam porą minučių, kol pomidorai ištižta. Išvirusius lęšius nuvarvinam, dedam į dubenėlį, užpilam pomidorų/prieskonių mišiniu. Išmaišom. Užpilam jogurtu, išmaišom darkart. Viskas.
Skanu tiek šilta, tiek jau ataušę..

Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos