Prisiskaičius apie raudonųjų lęšių privalumus, nusprendžiau išbandyti, kas tai per daiktas. Čia – pirmas toks bandymas. Kadangi nesu valgius nei moliūgų, nei lęšių sriubos, po pirmo šaukšto pagalvojau: kaip įdomu. Bet vėliau supratau, kad “įdomu” nereiškia “neskanu”. Man asmeniškai atrodo, kad sriuba gavos kiek per skysta, bet čia viskas dėl to, kad nepagailėjau vandens.

Ko reikės:
100g raudonųjų lęšių
150g moliūgo [jau be žievės ir sėklų]
0.75l vandens
gabaliuko imbiero [nulupto ir sutarkuoto]
lauro lapo
0.5 šaukšto ciberžolės
šaukštelio druskos, kumino, juodųjų garstyčių sėklų
0.25 šaukštelio ožragės ir asafetidos
0.5 citrinos sulčių
šiek tiek maltos aitrios paprikos
0.5 šaukšto rudojo cukraus

Gaminam:
Lęšius gerai nuplaunam, dedam į puodą, užpilam vandeniu, užverdam, dedam lauro lapą, tarkuotą imbierą, aitriąją papriką, ciberžolę, šaukštą aliejaus. Verdam apie 25min. Tada dedam smulkiais kubeliais pjaustytą moliūgą, verdam dar 10min. Tada sriubą sutrinam blenderiu – šitoj vietoj tą padaryt aš pamiršau, todėl toliau, beverdant sriubai darom va ką:
į sriubą pilam citrinos sultis, pasūdom. Lauro lapą išimam. Keptuvėj įkaitinam likusį šaukštą aliejaus, suberiam garstyčių grūdelius, uždengiam keptuvę dangčiu, kai grūdeliai baigs sproginėt, į aliejų beriam kuminą, ožragę ir asafetidą. Po kelių sekundžių visą keptuvės turinį supilam į sriubą. Viską gerai išmaišom. Supilam cukrų. Išmaišom darkart. Išjungiam ugnį. Paliekam sriubą šiltai dar kokioms 10min. Sutrinam blenderiu – jei pamiršom tą padaryt anksčiau, kaip kad nutiko man. Viskas.

Skanaus!

Šaltinis: čia.