Visos mano iki šiol gamintos pakoros buvo nesaldžios. Šįkart pabandžiau su bananais. Recepte [originalas čia] buvo minima, kad geriausia naudoti pernokusius bananus. Iš pradžių kiek suabejojau, bet vėliau supratau, kad taip!! Kuo minkštesni, tuo skaniau :)

Ingredientai:
4 labai sunokę bananai
100g miltų
75g avinžirnių miltų
po 0,5 šaukštelio cinamono ir ciberžolės
1,5 šaukšto rudojo cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
~150ml vandens
aliejaus gruzdinimui

Procesas:
miltus sumaišom su prieskoniais, cukrum, druska. Pildami vandenį vis maišom kol gaunam grietinės tirštumo tešlą. Jei per tiršta, pilam dar vandens.

Bananus supjaustom kąsnio dydžio gabaliukais.

Aliejų įkaitinam. Bananų gabaliukus merkiam į tešlą, dedam į įkaitusį aliejų, kepam 2-3 minutes, paliekam ant popierinio rankšluosčio nuvarvėti riebalų pertekliui.

Dieviško skonio!!! Iš išorės skani plutelė, viduj – minkštas bananas. Niam niam. Rekomenduoju :)

Skanaus!