Tai va, mielieji :) ta proga, kad pagaliau pavyko pasigaminti panyrą [valio!], pasigirsiu ir ką šiandien su juo veikiau.

Reikėjo:
~150g slėgto panyro [kaip pasigaminti galima rasti pvz. čia]
stiklinės ryžių [naudojau plikytus]
0,5 šaukštelio maltų kardamonų
0,5 šaukštelio ciberžolės
1-2 šaukštelių druskos
kelių gvazdikėlių
šiek tiek aliejaus kepimui
~2 puodelių vandens
šiek tiek sviesto [nebūtinai]

Gaminam šitaip:
[nežinau, ar šita dalis būtina, bet gaminau vadovaujantis knygoj siūlomom instrukcijom]ryžius nuplaunam po šaltu vandeniu, mirkom ~15min, tada paliekam nuvarvėti.
Panyrą supjaustom nedideliais kubeliais. Keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus, jame apkepam panyro kubelius kol gražiai apskrunda. 0,5 stiklinėj vandens ištirpinam šaukštelį druskos, beriam ciberžolę, sudedam apkeptus panyro kubelius.
Keptuvėj įkaitinam dar šiek tiek aliejaus, minutę apkepam kardamonus ir gvazdikėlius, sudedam nuvarvėjusius ryžius, porą minučių vis pamaišydami kepinam. Tuomet supilam likusį vandenį [~1,5 stiklinės], kai užverda – išmaišom, uždengiam keptuvę dangčiu ir paliekam 20min. Po jų ant ryžių pridedam porą gabaliukų sviesto [nebūtinai, bet aš dėjau], nukošiam skystį, kuriame mirko panyras, kubelius sudedam į ryžius ir atsargiai išmaišom.
Skanu skanu skanu! Aš gal kiek padauginau druskytės, bet šiaip tikrai labai skanu.

Skanaus!
Idėjos šaltinis: Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.