Na nežinau, man kažkodėl žodis “rutuliukai” visada nupiešia šypseną veide :))
O šiaip prieš jūsų akytes – naujausias mano atrastas gėris, rastas, beje, supermamyčių forume. Superinis užkandukas. Ir šiaip, ir prie gėrimų. Greitai ir nesudėtingai pagaminamas ir nuodėmingai gardus, taigi.
Reikia:
~350g fermentinio sūrio
8 šaukštų miltų
kiaušinio – dviejų
džiūvėsėlių apvoliojimui
prieskonių/žalumynų pagal skonį [galima apsieit be jų]
Gaminimas:
Sūrį sutarkuojam burokine tarka, sumaišom su miltais, kiaušiniais, prieskoniais [jei naudojam], formuojam kąsnio dydžio rutuliukus, apvoliojam džiūvėsėliuose ir verdam aliejuj, kol gražiai apskrunda.
SKANAUS!!!
August 8, 2010 at 16:00
Labai skanūs rutuliukai. Puikiai tinka ne tik užkandai bet ir pietums. Aš pagal tą patį receptą padariau blynelius ir dar kelis prieskoniniais žoleles įdėjau. Su kalnu daržovių labai skanu ir sotu. Beveik kaip sūris čekiškai, tik su miltais ir gražesnės konsistencijos :)
October 19, 2010 at 11:24
labai džiugu, kad patiko :)
October 20, 2010 at 12:02
O aš vietoj miltų džiūvesėlius naudoju (tada nebereik apvolioti jų) ir dedu smulkiai kapoto česnako, tada labai tinka vyrui prie alučio :)
November 12, 2010 at 15:44
irgi gera idėja :)
April 9, 2011 at 13:01
Mes irgi tokius pačius kepam! Brangiausias mano juos tiesiog dievina, tai tenka paplušėt prie keptuvės retkarčiais :) Tik mes džiūvėsėliuose nevoliojam ir dedam kmynų. Tikrai velniškai skanus ir nuodėmingas užkandis. Nykstantis tiesiog akyse :))
April 18, 2011 at 18:19
aš irgi mėgstu be galo be krašto. Ne vieną variaciją išbandžius – nepabosta ir viskas :))