na, skamba gal kažkaip ir nekaip, bet paliksiu originalų pavadinimą.

Išties, labai skanus ir spalvingas patiekalas. Rekomenduoju :)

Reikia:
~400g špinatų [naudojau šaldytus smulkintus]
2 kiaušinių
~75g fermentinio sūrio
šiek tiek džiūvėsėlių
šiek tiek sviesto
svogūnų laiškų
pipirų, druskos

Gaminam:
sūrį sutarkuojam tarka [tarkavau su smulkesne nei burokine], špinatus paruošiam pagal instrukciją, nukošiam. Kepimo indą ištepam sviestu, pabarstom džiūvėsėliais, špinatus padalinam į dvi porcijas, dedam į indą, ant viršaus padalinam sūrį, padarom duobutę, įmušam kiaušinį, pabarstom druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais. Į tarpus tarp porcijų dedam kelis nedidelius sviesto gabaliukus. Kepam iki 180 C įkaitintoje orkaitėje kol kiaušinis iškepa iki norimos konsistencijos [atsiprašau, nepažiūrėjau laiko].

Ir viskas, skanaus :)

šaltinis: S.G.Sirtautaitė ir kt. “Daržovių valgiai”