O taip, vėl rutuliukai. Ir po ilgos pertraukos – kažkas ne vegetariško. Tiesiog radau kompiutery užsilikusį seną receptą. O daug ko pasakot čia nėra – salotos tokios, kokias mėgstat, čia – iceberg’as, paprika, pomidoras, užpilti jogurtu, pagardinti prieskoniais pagal skonį ir poreikius. Visa paslaptis – lašišos rutuliukai,
kuriems reikia:

kelių šimtų gramų lašišos filė [naudojau nedidelį gabaliuką, iš kurio gavos kaip tik tinkamas salotoms kiekis rutuliukų]
skardinės kokosų pieno
keletos šaukštų kokoso drožlių
petražolių lapelių [geriau švieži, bet tuo metu nebuvo po ranka, tad naudojau džiovintas petražoles]
šiek tiek druskos

Procesas:
lašišos filė išverdama kokosų piene. Verdama tol, kol žuvis lengvai atsiskiria [atsiprašau, nepažiūrėjau laiko]. Sublenderinam. Padruskinam šiek tiek. Išmaišom. Petražoles susmulkinam, sumaišom su kokoso drožlėm. Iš sumaltos lašišos formuojam rutuliukus, apvoliojam juos petražolių ir kokoso mišiny. Porai valandų dedam į šaldytuvą, kad sustingtų ir įgautų formą. Dedam ant salotyčių ir ragaujam.

Skanaus.

Šaltinis: iki.lt