Nuostabūs,  burnoj tirstantys – tiesiog idealūs pyragėliai [na gerai, tai gali būti pyragas – kaip patieksim, taip ir bus]. Pagrindas buvo darytas taip pat, bet įdarai variavo pagal situaciją.
Papasakosiu, kaip gi viskas buvo :)

Tešlai reikia [tešlą gaminau iš dvigubo kiekio produktų]:
2,5 puodelių  miltų
pokučio [200g] sviesto
0,5 puodelio cukraus

Maniškiai pyragėliai buvo dviejų rūšių: su spanguolėm ir su karamelizuotu kondensuotu pienu/šokoladu, todėl dar buvo naudota:
keletas šaukštų trintų su cukrum spanguolių
indelis kondensuoto pieno su cukrum
4 šaukštai sviesto
keli šaukštai cukraus
~0,5 plytos šokolado
0,5 puodelio lazdyno riešutų [susmulkinau]

Procesas [vienai partijai pyragėlių]:
miltus, kubeliais supjaustytą sviestą ir cukrų išsukam kartu, aš asmeniškai minkiau rankomis, kol gavau vientisos masės kamuolį. Tuomet padalinau tešlą į dvi dalis: viena 1/3 ir kita 2/3.

2/3 įklojau į kepimo indą, išklotą kepimo popierium [gali būti skarda], storis priklauso nuo jūsų noru: vieną partiją kepiau išklojus plonesniu sluoksniu, kitą – storesniu. Padedam šaltai. Likusią tešlą irgi padedam šaltai [pati dėjau į šaldymo kamerą].

Pyragėliai su kondensuotu pienu:
puode ištirpinam 4 šaukštus sviesto, beriam cukrų, pilam kondensuotą pieną. Maišydami kaitinam ~10min, arba kol masė taps gražios karamelinės spalvos.
Kai turim pasiruošę karamelizuoto kondensuoto pieno, traukiam indą su įklota tešla, ant jos paskirstom gautą karamelę, šokoladą susmulkinam mažais gabaliukais [supjausčiau], likusią šaldytą tešla užtarkuojam ant viršaus ir pabarstom smulkintais riešutais. Kepam 190C orkaitėj kol paruduoja pagal skonį: daugiau ar mažiau.

Pyragėliai su spanguolėm:
su tešla padarom tą patį. Kai tešla atšąla, tepam ant jos trintas spanguoles, užtarkuojam likusią tešlą. Kepam kaip ir prieš tai.

Iškepusį kepinį supjaustom norimo dydžio kvadratėliais. Palaukiam kol atšąla. Sudedam į lėkštutę ir skanaujam.

Man – labai patiko. Tiek su spanguolėm – švelni rūgštelė – labai gerai, tiek su šokoladu – smaližių rojus :)

Skanaus, mielieji! :)

Idėją pasiskolinau iš čia.