Simpatijas žemės riešutų sviestui jaučiu jau nuo mokyklos laikų. Tad kai pamačiau šiuos avižinukus – nedvejojau. Ir neklydau. Tikrai puikūs: kvepiantys riešutais, traškūs. O kiek pagulėję – maloniai suminkštėja ir be galo skaniai valgosi prie arbatos puodelio. Net nemėgstantys riešutų pripažino, kad sausainiai puikūs. Džiugu girdėt, išties :)

Ingredientai:
3 puodeliai stambių avižinių dribsnių
1/3 puodelio miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
keletas žiupsnių druskos
puodelis cukraus, arba du – pagal skonį
200g sviesto
0,5 puodelio žemės riešutų sviesto
2 dideli kiaušiniai arba 3 nedideli
šaukštelis – du vanilinio cukraus
plytelė šokolado

Gaminimas [tinginių versija :)) ]
sviestą ištirpinam, sumaišom su cukrum,  žemės riešutų sviestu, kiaušiniais, vaniliniu cukrum. Įsijojam miltus su kepimo milteliais, druską. Įmaišom avižinius dribsnius, šokoladą susmulkinam ir taip pat įmaišom į masę. Kepimo skardą išklojam kepimo popierium, šaukštu kabinam tešlą, kauburėlius dedam toloku atstumu vienas nuo kito, nes sausainiai kepdami plokštės ir plėsis.
Kepam iki 180C įkaitintoj orkaitėj kol gražiai paruduoja.

Skanaus! :)
Šaltinis [ir ne tinginių versija]: čia.