Be proto skanu :)
Recepto idėja [su mano improvizacijom] čia.

Reikės:
keleto bulvyčių: didelių ar mažų, pagal skonį. Tik reikėtų, kad jos būtų panašaus dydžio.
keleto skiltelių česnako
keleto šaukštelių sviesto
druskos

Padažui:
špinatų keletos saujų [jei naudosit šviežius. Jei šaldytus – maždaug iš akies, kad būtų kelios saujelės]
kelių česnako skiltelių
1/4 puodelio pakepintų anakardžio riešutų
2 šaukštelių citrinų sulčių
1/2 šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės
1/3 puodelio tarkuoto “Džiugo” sūrio
pagal skonį druskos ir pipirų
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus

PASTABA: Aš papildomai dėjau gerą gabaliuką tarkuoto mocarelos sūrio su prieskoniais,todėl mano užtepas ir yra užtepas :) Jei nedėsit papildomai sūrio, iš tokių produktų gausite skystesnį padažą, kuris patiekalą padarys gražiau atrodantį nei maniškis :)

Gaminam:
Bulves nuplanam, nušveičiam su šepetuku. Kiekvienoj bulvėj padarom įpjovas, į kurias dedam po ploną griežinėlį česnako. Bulves pašaunam į iki 190C įkaitintą orkaitę, kepam priklausomai nuo bulvės dydžio. Nedidelėm bulvėm gali užtekt 30min, didesnėms ir virš 40min. Praėjus laikui, bulves traukiam lauk, apdedam kiekvieną jų nedideliu gabaliuku sviesto, pabarstom druska ir dar grąžinam į orkaitę kept 10min.

Padažo gaminimas:
Špinatus, jei naudojame žalius, susmulkinam ir nuplikom verdančiu vandeniu. Šaldytus ruošiam pagal instrukciją. Paruoštus špinatus susmulkinam blenderiu kartu su česnakais, riešutais, citrinos sultim bei žievele, aliejum ir “Džiugo” sūriu. Jei naudosit dar papildomai kito sūrio, gautą masę reiktų pašildyti kad ir mikrobangėj, kad sūris išsilydytų. Padruskinam, papipirinam ir viskas.
Dedam gautos masės ant bulvyčių ir mėgaujamės. Tikrai skanu ir ne per daug česnakiška, kaip kad gali pasirodyti.
SKANAUS!
 

Advertisements