Image

Galvojau, kokį čia pavadinimą sugalvojus.. Atrodytų, kaip ir paprastas pyragėnas prie kavos, bet tooooks nepaprastas jis man iš tiesų. Kažkaip vienas skanesnių, kurį esu iškepus.. Su cinamonu, traškiu sluoksniu ir glajumi..  O dar žinant, kad nesu didelė pyragų mėgėja..

Taigi, šiam skanučiui pyragui reikia:
170g sviesto, kambario temperatūros
1.5 puodelio cukraus
3 didelių kiaušinių
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1.25 puodelio grietinės
2.5 puodelio miltų
2.5 šaukštelių kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos

Taip pat:
0.25 puodelio rudojo cukraus
0.5 puodelio miltų
1.5 šaukštelio malto cinamono
0.25 šaukštelio druskos
3 šaukštų sviesto, šalto
0.5 puodelio smulkintų riešutų (nebūtinai)

Ir dar:
0.5 puodelio cukraus pudros
2 šaukštų klevų sirupo

Gaminama šitaip:
Minkštą sviestą išplakame su cukrumi iki vientisos masės. Toliau plakdami po vieną įmušam kiaušinį. Suberiame vanilinį cukrų, grietinę.
Kitame inde sumaišome: įsijojam miltus, kepimo miltelius, druską.
Sumaišome abi mases.

Kitame inde sumaišome sviestą, miltus, cukrų, cinamoną ir pirštukais trinam, kol gauname trupinius. Jei naudosime, įmaišom smulkintus riešutus.

Supilame pusę tešlos į kepimo indą (~25cm skersmens), pabarstome 3/4 gautų trupinių, atsargiai supilame likusią tešlą. Pabarstome likusiais trupiniais.

Kepame apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patikriname su mediniu pagaliuku, ar kepinus iškepęs.
Jei kepsite mažesnėse formose, kepti reikia trumpiau.

Iškepus pyragui, paliekam jį apie pusvalandį atvėsti ir tada, pasiruošę glazūrą iš cukraus pudros ir sirupo, užpilame ant pyrago.

Tikrai rekomenduoju, nuostabus pyragas.
Šaltinis: čia.

Advertisements