Image

Tikrai kitoks.
Tikrai savotiškas.
Įdomus.
Bet prabangus ir visai neprastas.

Pyragas su daug sluoksnių.

O istorija tokia: labai norėjau pasigaminti skanų graikišką pyragą su feta ir špinatais. Ne vienam, matyt, žinomą :) Seniai buvau nusižiūrėjus, bet ilgai nepribrendrau. Kai atėjo ta diena, kai pasakiau sau – NORIU – pasigaminus įdarą supratau, kad ne filo tešlą turiu šaldikly, o spring rolls tešlą. Komiška situacija, neįsivaizdavau, kas bus pakeitus vieną ingredientą kitu, bet surizikavau. Ir taip gavau tokį pyragėną :) gavosi, aišku, ne traškus, kaip turėjo būti ir iš viso – gavosi toks, kad sunku su kažkuo palyginti. Bet va neatsimenu, kaip taip greitai jo nebeliko :)) eh ta meilė sūriui ir špinatams..

Taigi, naudojau:
400 g šaldytų  smulkintų špinatų – naminių (pagyrūnė, vaje) :) bet ne naminiai puikiausiai tiks, tikrai :) ir dar tikrai tiks švieži.
2 svogūnus
~100 g feto sūrio (susmulkinam)
100 g rikotos
2 kiaušinius (išplakam)
po 1/4 puodelio aliejaus ir tirpinto sviesto (sumaišom)
prieskonius: petražoles, krapus, pipirus juoduosius, muskatą, druską – viskas pagal skonį gali būti naudojama
keliolika spring rolls lakštų

Gaminimas:
jei visgi norite graikiško pyrago su feta ir špinatais, tada atsidarote šitą receptą ir gaminate pagal jį.
Jei norite kažko kito, gal įdomesnio, gaminam šitaip:
Keptuvėje su nedaug aliejaus keletą minučių pakepinam smulkintus svogūnus. Pridedam smulkintus špinatus, Pagardinam prieskonias. Kepam kol nebelieka vandens (jei tokio buvo, pvz. jei atvejis toks, kad špinatai šaldyti). Paliekam šitą gėrį atvėsti.
Tuo metu sumaišom smulkintą fetos surį su rikota, įmaišom plaktus kiaušinius.
Sumaišom sūrių masę su špinatų mase.
Imam spring rolls’ų lakštą, aptepam plonu plonu (tam labai gerai tinka teptukas konditerinis) sluoksniu aliejaus ir sviesto mišiniu, padengiam plonu įdaro sluoksniu. Uždedam antrą tešlos sluoksnį. Kartojam kol nelieka arba tešlos, arba špinatų – labai atsiprašau, bet neatsimenu, kiek būtent sluoksnių buvo. Dar išduosiu paslaptį, kad galima dėti ne tik po vieną lakštą, bet po kelis ir tada taip pat juos tepti aliejaus/sviesto mišiniu.

Taigis.. pasiruošus pyragėną pasiunčiam jį į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų :) Kepam ~30min, bet galima ir ilgiau.. Galima apskrudinti viršų.. aš kadangi nelabai žinojau, koks šitas pirmas blynas gausis ir išvis – koks turi gautis beigi ar išvis gausis – kepiau maždaug tiek.

Vat. Iškepus pyragėnui, susipjaustote norimo dydžio gabaliukais ir ragaujate.

Skanaus!

Image